ActualitatAcord comarcal en matèria d'ocupació i desenvolupament local en la Marina AltaPactesPactes Alacant

Arranquen les jornades d’intercanvi d’experiències entre observatoris socioeconòmics locals

By 25/11/2022No Comments

El projecte Observatori Marina Alta pertanyent a Pacte’MA. i Creama inicia juntament amb altres Observatoris locals de la Comunitat Valenciana un programa de trobades per a generar sinergies i bones pràctiques.

Aquest passat juny es va inaugurar el Programa d’Intercanvi d’Experiències entre Observatoris locals de la Comunitat Valenciana, una iniciativa demandada pels propis Observatoris i que cobreix una de les línies establides en el Programa de Projectes Experimentals d’Avalem Territori.

En aquesta ocasió es va comptar amb la participació dels Observatoris Socioeconòmics de l’Alt Palància, Castelló, Marina Alta, i València. L’Observatori Marina Alta va tindre l’honor de ser l’amfitrió de la jornada.

La trobada va girar entorn de la situació dels observatoris en cadascun dels territoris i les línies d’acció que s’estan duent a terme i es pretenen executar en un futur. També es va debatre sobre les barreres de poder comptar amb estadístiques a nivell municipal i com els diferents equips s’estructuren tenint en compte les característiques de cada territori.

Tots els assistents van coincidir que aquesta jornada significa un punt de partida i es van emplaçar a una nova jornada per a l’últim trimestre de l’any amb una temàtica específica, els ODS i el seu mesurament en un entorn local, per a la qual s’espera que la resta d’observatoris socioeconòmics de la Comunitat Valenciana se sumen a la iniciativa.

L’objectiu d’aquestes jornades és establir un nexe d’unió entre els diferents observatoris socioeconòmics que operen a la Comunitat Valenciana i generar un espai de trobada tècnica on compartir experiències i coneixements, debatre sobre temes que influeixen en el desenvolupament d’aquesta classe de projectes i es generen sinergies entre els diferents equips que contribuïsquen a construir un territori intel·ligent per a un desenvolupament més sostenible.

El projecte experimental Observatori Marina Alta és un projecte d’àmbit comarcal, en el qual, CREAMA sustenta la secretària tècnica, i s’engloba dins del programa Avalem Territori, subvencionat per la Generalitat Valenciana a través de LABORA i pel Ministeri d’Economia Social. A nivell intern, aquest s’emmarca dins de PACTE’MA, l’Acord Comarcal en matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local de la Marina Alta, del qual actualment formen part 32 Ajuntaments de la comarca i 14 entitats públiques i privades.

Leave a Reply