ActualitatAcord Territorial per l'ocupació de la Mancomunitat de l'Alt Palancia i la seua àrea d'influènciaPactesPactes Castelló

Alto Palancia Emplea, la nova APP del pacte territorial per l’Ocupació i Desenvolupament Local Alt Palància per a impulsar l’ocupació a la comarca

By 30/07/2022August 2nd, 2022No Comments

El Pacte Territorial per l’Ocupació i Desenvolupament Local Alt Palància va iniciar el passat 1 d’abril el seu nou projecte experimental 2022-2023, subvencionat per LABORA, que sota el nom d’ALTO PALANCIA EMPLEA té com a base la millora de l’ocupabilitat, l’impuls a la formació i l’estímul a l’emprenedoria en el sector cultural, turístic i agroalimentari.

El projecte se sustenta sobre quatre pilars clau a través dels quals s’abordarà la transformació digital, la igualtat d’oportunitats, l’atenció a la vulnerabilitat, l’emprenedoria rural i l’ocupació cultural. Tindrà quatre grans línies d’actuació:

 

1.-OBSERVATORI SOCIOECONÒMIC I LABORAL

2.-ALT PALÀNCIA OCUPA

3.-ALT PALÀNCIA EMPRÉN

4.-ALT PALÀNCIA EN XARXA

 

Les quatre estan íntimament relacionades entre si. El primer pilar, Observatori socioeconòmic i laboral, se centra a conéixer les necessitats actuals de les empreses de la comarca, potenciar els nous jaciments d’ocupació i detectar les tendències del mercat laboral. El segon pilar, Alt Palància Ocupa, ofereix un servei d’orientació, intermediació laboral i formació per a l’ocupació dirigida a les persones que vulguen millorar la seua ocupabilitat i aconseguir la seua inserció sociolaboral, amb especial atenció als col·lectius vulnerables com són les persones en situació o risc d’exclusió social, persones desocupades de llarga duració, així com persones amb discapacitat. A través del tercer pilar, Alt Palància Emprén, es fomenta la cultura i la capacitació de la persona emprenedora i l’impuls i promoció de l’emprenedoria rural com a motor econòmic de la comarca, especialment en el sector agroalimentari i cultural. I, a través del quart i últim pilar, Alt Palància en Xarxa, es reforça el desenvolupament local, la cohesió social i territorial, com a eix de referència per a la implantació de les diferents polítiques actives d’ocupació.

 

ALT PALÀNCIA EMPLEA dóna nom també a la nova App del Pacte Territorial que s’ha desenvolupat per a facilitar a la ciutadania l’accés als serveis oferits pel Pacte i recollits en el Portal d’Ocupació Comarcal, PORTALEMP ALT PALÀNCIA. L’aplicació ja està disponible per a la seua descàrrega en App Store i Google Play. A través d’aquesta App es permet a les empreses agilitar la publicació de les seues pròpies ofertes d’ocupació, així com una gestió dels processos de selecció més ajustada a les seues necessitats. És una eina fàcil que permet un accés a internet ràpid i senzill des de qualsevol lloc. Amb una interfície senzilla, l’app està dissenyada per a la navegació mòbil, per la qual cosa permet accedir als menús i interactuar de manera intuïtiva i còmoda. L’objectiu fonamental és proporcionar oportunitats laborals a aquelles persones en cerca activa d’ocupació, incloent-hi un catàleg de formació per a millorar les seues competències professionals. El disseny de les accions formatives, en format de curs, taller o jornada, pretén ser útil per a les persones desocupades i adequar-se a la realitat del mercat laboral. En els primers tres mesos d’inici del projecte experimental 2022-2023, la formació oferida ha sigut molt diversa, destacant cursos de monitor de menjador escolar, manipulador d’aliments, d’emprenedoria agroalimentària i agroturística, habilitats digitals, millora de la comercialització de productes i serveis, i formació en cures a persones dependents, entre altres. El públic beneficiari d’aquestes actuacions han sigut dones, persones amb discapacitat, persones desocupades, treballadores en actiu, emprenedores amb idea de negoci i majors de 60 anys, els quals han rebut formació específica en l’ús d’internet i xarxes socials facilitant així la seua participació i propiciant que se senten membres actius de la societat.

Leave a Reply