Acord territorial per a l'ocupació i el desenvolupament local Alcoi - Ibi - OntinyentActualitatPactesPactes Alacant

Actaio impulsa l’ocupabilitat de les persones en el territori a través de diferents tallers

By 22/11/2023No Comments

Des que va començar aquesta nova edició de l’Acord Territorial Alcoi-Ibi-Ontinyent el mes de maig passat, una de les activitats que més s’ha realitzat per part de l’equip de tècnic orientada a la millora de l’ocupabilitat és la que es realitza per al desenvolupament de competències en la cerca de treball. Els tallers estan realitzats juntament amb els ajuntaments i les mancomunitats de diferents municipis, a través dels serveis dels seus Departaments de Promoció Econòmica o els seus respectius responsables, enfocats preferentment als usuaris dels seus portals d’ocupació.

En aquests tallers es tracten diferents temes: “Com treballar en l’administració pública”, “Com aconseguir un certificat professional i acreditar l’experiència”, “Coneix el mercat laboral de la teua comarca”, “Treu partit a Linkedin”, “Millora el teu currículum” i “Networking i marca personal per a aconseguir treball”.

El total de persones que han assistit a aquesta mena d’activitats ha sigut de 198 participants fins al moment. En un d’aquests tallers es van realitzar unes sessions grupals més específiques, les d’“Acompanyament en la cerca d’ocupació” que es van realitzar a Ontinyent. Els assistents van tindre l’oportunitat d’intercanviar unes paraules amb Miguel Lurbe, Responsable de Promoció i de l’àrea Comercial de l’empresa LURBEL. Ha sigut una bona oportunitat per a ells, ja que es tracta d’una empresa que des de fa 3 dècades es dedica a la fabricació de material tècnic i tèxtil esportiu a Ontinyent.

En el temps que Miguel ha estat connectat, ha resolt els dubtes sobre la formació i experiència necessària per a treballar en la seua empresa, quins treballs són els més demandats, quines condicions laborals s’ofereix al personal i altres qüestions que resulten d’interés per a les persones que busquen ocupació.

Aquest tipus de tallers és una de les activitats amb més pes dins del programa de treball de l’Acord Territorial, i és per això que es continuarà realitzant en els pròxims mesos per a millorar l’ocupabilitat d’aquelles persones que ho necessiten i els interesse.

ACTAIO s’enquadra dins del programa AVALEM TERRITORI, subvencionat per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social.

Leave a Reply