Acord territorial per a l'Ocupació i el desenvolupament local de la comarca de la SaforActualitatPactesPactes València

Primer fòrum de participació per la validació de l’estratègia territorial per l’ocupació de la comarca de la Safor en el marc de l’acord territorial

By 28/09/2020No Comments

El passat 30 de juliol va tindre lloc el primer Fòrum per a l’actualització del diagnòstic territorial i l’estratègia per l’ocupació dissenyada a 2017 per a l’àrea funcional de La Safor.

Aquest treball consisteix en l’actualització del Diagnòstic del Territorial i l’Estratègia per l’ocupació dissenyada en 2017, treball impulsat per Labora amb la col·laboració de la Universitat de València, sota la direcció de l’equip de Jorge Hermosilla en el marc de Avalem Experiència.

Aquest Fòrum de participació és el primer dels dos que estan prevists en aquest període, i ha contat amb la participació dels agents de la comarca en matèria d’ocupació i d’entitats públiques i privades, així com empreses, associacions representant de col·lectius, representants sindicals i altres agents econòmics i socials.

Aquesta trobada presidida per Salvador Femenia, president de la Mancomunitat dels municipis de la Safor i per Ferran Martínez Mendoza, Regidor Delegat de l’Àrea de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació va tractar de la revisió dels objectius estratègics i la seua ratificació en l’any 2020.

Els representants de les entitats de formació i ocupació de Labora Gandia i de col·lectius, com ASMISAF destacaren la necessitat de treballar per la inclusió social i donar continuïtat a la formació de les persones desocupades més enllà de les convocatòries d’ajudes.

Els agents socials, representats per UGT- PV assenyalaren la importància del diàleg social en el territori per arribar a un consens en els projectes i iniciatives a escala territorial; el representant de les empreses (FAES) per la seua part va fixar com a element clau la necessitat d’una major coordinació entre les estructures del sistema de formació professional per atendre amb major flexibilitat les necessitats de les empreses.

Al respecte, es va destacar la tasca dels programes experimentals en el marc dels Acords Territorials com a exemple de flexibilització i adaptació a les necessitats més immediates del mercat de treball i en aquest sentit Urbalab és un exemple.

Representants de la formació universitària com Vicent Altur Grau, Subdirector d’Emprenedoria, Ocupació i de Càtedres d’Empresa i de la Càtedra d’Innovació del Campus de Gandia destacaren la importància del foment de la innovació en les empreses i en la formació del treballador.

Els agents es tornaran a reunir en un fòrum al mes de setembre per la revisió de dades de l’estudi de la formació professional i l’actualització de dades de situació.

Leave a Reply