ActualitatAcord territorial d'ocupació a la Comunitat Valenciana Terme Municipal d'ElxPactesPactes Alacant

Presentació de la web del projecte experimental “Espai virtual per a la promoció de l’ocupació, la formació i l’emprenedoria”

By 30/07/2022August 2nd, 2022No Comments

L’edil de l’àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Turístic i Ocupació, Carles Molina, va presentar el 2 de juny la web www.elxorienta.es, emmarcada en l’Acord Territorial d’Ocupació d’Elx. Està dirigida a persones que vulguen millorar la seua ocupabilitat i formació, així com iniciar-se en el món de l’emprenedoria. La presentació va tindre lloc en l’IES Severo Ochoa d’Elx.

Elx compta amb un nou portal on trobar claus i eines pràctiques amb les quals augmentar les opcions d’ocupabilitat de la ciutadania. La web va ser presentada davant alumnes de cicles formatius de grau mitjà i superior.

El regidor Carles Molina, acompanyat pels secretaris generals en la zona dels sindicats UGT i CCOO, Ismael Senent i Carmen Palomar, del secretari general de la CEV, Rubén García, i de la directora del centre educatiu, Mercedes Valero, va explicar que s’ha creat aquesta web perquè les persones amb necessitats de treball, formatives o expectatives d’iniciar un negoci propi, tinguen un lloc de referència amb informació útil i actualitzada.

El responsable municipal va detallar algunes de les utilitats disponibles, com ara consells, guies, i plantilles per a elaborar un currículum, un pla d’empresa o un mapa d’empatia, així com redacció de correus professionals.

La web ha sigut dissenyada perquè resulte de fàcil accés a persones amb dificultats en el maneig de les noves tecnologies. En el projecte experimental 2022-2023 s’agregaran noves funcionalitats per a arribar a un segment més ampli d’usuaris potencials, aplicant especialment tècniques d’aprenentatge mitjançant mecànica de jocs, la qual cosa permetrà una experiència més dinàmica i adaptada a les necessitats específiques de cada persona.

El lloc triat per a la posada de llarg de la web www.elxorienta.es va ser l’IES Severo Ochoa, ja que l’alumnat de formació professional que desitge incorporar-se al mercat de treball o desenvolupar el seu propi projecte empresarial trobarà la informació i els recursos necessaris per a això de manera senzilla, amigable i pràctica.

Per part seua, Ismael Senent va definir l’Espai Virtual com a “positiu i fonamental per a facilitar l’ocupabilitat de la joventut”, sent un dels projectes emmarcats dins de l’Acord Territorial d’Ocupació, amb l’objectiu d’intentar millorar el mercat laboral de la comarca”.

Carmen Palomar va assenyalar que és una “bona aposta” i “un pas important”, i que, espera, “el portal tinga repercussió a la ciutat i es vaja consolidant dins de l’Acord Territorial”.

Rubén García va manifestar que “estem d’enhorabona per aquesta eina accessible i pròxima vàlida per als joves que vulguen emprendre i reenfocar-se professionalment”. Així mateix, la directora de l’institut ha agraït que el Severo Ochoa haja sigut el triat per a efectuar aquesta presentació, donada la rellevància de la nova web per al futur dels estudiants.

Carles Molina també va recordar que la regidoria que dirigeix gestiona l’Agència Municipal de Col·locació de l’ajuntament il·licità, la qual ofereix un servei gratuït d’intermediació laboral, brindant orientació professional i acompanyant a aquelles persones que es troben en cerca activa d’ocupació.

Destacar que, el desenvolupament del projecte Espai Virtual per a la Promoció de l’Ocupació la Formació i l’Emprenedoria, ha sigut cofinançat per LABORA i l’Ajuntament d’Elx.

Leave a Reply