Acord comarcal en matèria d'ocupació i desenvolupament local en la Marina AltaActualitatPactesPactes Alacant

PACTE’MA I CREAMA impulsen els productes de quilòmetre zero: la pesca sostenible i l’agricultura ecològica

By 07/11/2023No Comments

La conscienciació sobre la importància de cuidar el nostre entorn és cada vegada major entre la ciutadania, la qual aposta cada vegada més, pel consum de producte locals. A la Marina Alta som conscients d’això, i per això des de Pacte’MA, a través de CREAMA, treballem per a impulsar el consum de proximitat.

Tant la pesca com l’agricultura de proximitat, aporten una sèrie d’avantatges al conjunt de la Marina Alta, com per exemple a les empreses i al medi ambient. Entre els nombrosos beneficis que implica el consum de proximitat, és important destacar:

• Reducció de la contaminació. En evitar els desplaçaments de mitjana i llarga distància, es redueixen exponencialment les emissions a l’atmosfera generades per aquests, front altres produccions més llunyanes.
• Generen ocupació i són més responsables amb l’economia local, pel fet que la compra de queviures de quilòmetre zero produirà de manera automàtica més vacants en els llocs de les empreses que aposten per aquest tipus de negoci a la comarca.
• Eviten el balafiament. En desaparèixer els desplaçaments de mitjana i llarga distància i tindre un servei diari, en moltes ocasions, s’evitarà la compra massiva d’aliments peribles que acabaran en mal estat.
• Contribueixen a la seguretat alimentària, ja que són més frescos i redueixen la possibilitat que els aliments perden propietats. En general, treballar i apostar per aquest tipus d’empreses ens farà créixer de manera exponencial, aprofitant una geografia beneficiosa com la que tenim a la nostra comarca, on podem optar per empreses que ens aporten productes alimentosos de quilòmetre zero, provinents tant de la mar com de la terra.

Aquesta és una de les accions desenvolupades a través de les “Ajudes destinades a la promoció de l’economia sostenible en la Comunitat Valenciana”, projecte executat per CREAMA com a secretaria tècnica de PACTE’MA. i està subvencionat per la Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública.

Leave a Reply