ActualitatUniversitat ValènciaUniversitatsUniversitats AlacantUniversitats Castelló

Lliurament de la memòria científica de les activitats, publicacions i actes realitzats en el marc del conveni AVALEM TERRITORI 2022

By 25/11/2022No Comments

En execució del conveni de col·laboració entre LABORA, Servei Valencià d’Ocupació i Formació i la Universitat de València, la Universitat d’Alacant i l’UJI de Castelló, per al desenvolupament del PLA AVALEM TERRITORI 2022, s’ha realitzat el lliurament de la memòria científica de les activitats, publicacions i actes realitzats

Entre les tasques realitzades aquest any destaca l’elaboració de les infografies per als 29 Pactes per l’Ocupació, tant en castellà com en valencià. En coordinació amb els equips universitaris de la Universitat de València, la Universitat d’Alacant i l’UJI de Castelló s’han confeccionat unes infografies que recullen les dades aportades pels mateixos Pactes, dades estadístiques de Labora, així com informació relacionada amb els Projectes Experimentals. Així mateix, es van avaluar els projectes experimentals de cadascun dels Pactes Territorials per l’Ocupació, amb el seu corresponent informe, període 2021- 2022.

I s’ha realitzat, en col·laboració amb la totalitat dels Pactes per l’Ocupació i el conjunt de les tres universitats, una proposta metodològica d’avaluació dels projectes experimentals. I, finalment, realitzem l’informe de valoració del programa de projectes experimentals per al període 2016-2021.

Entre els estudis sectorials realitzats aquesta anualitat es troba el de l’Economia de les Cures, des d’una perspectiva territorial. La primera part de l’estudi analitza les característiques d’aquest sector, i les seues singularitats. A continuació, s’han explotat les estadístiques aportades per Labora i la Seguretat Social, tant d’empreses com d’ocupació generada. Finalment es realitza una anàlisi territorial des de la perspectiva dels equips tècnics d’assumptes socials, dependents de les mancomunitats. Les aportacions són d’interés mentre que es realitzen des d’una visió local, des de diversos territoris, tant rurals com urbans.

També s’ha procedit a l’elaboració de l’informe del sector logístic i ocupació en l’àrea Metropolitana de València, la Costera i la Safor a la Província de València, el polígon industrial de Camí Fons a la Província de Castelló, i els principals polígons industrials de la Marina Alta, de l’entorn del Ciutat d’Alacant i de la comarca del Baix Vinalopó a Alacant, en la qual s’ha continuat amb una metodologia basada en la informació tant estadística com qualitativa (entrevistes a actors del territori).

L’últim informe sectorial ha sigut l’“Anàlisi de la digitalització en el mercat laboral d’espais rurals”. La Universitat de València va contractar els serveis d’una spin-off de la UV, especialitzada en la realització d’enquestes i entrevistes. Es va procedir a abordar els espais rurals del seu entorn territorial on s’han dut a terme unes 2.000 enquestes.

S’ha continuat amb el desenvolupament del Pla de comunicació amb les consegüents notes de premsa i incorporació de notícies en la mateixa web. També s’han publicat els butlletins (bi)mensuals d’informació, disponibles en la mateixa web. Els avanços del Pla de Comunicació han sigut informats degudament a la Comissió de Seguiment del Conveni.

També s’han elaborat les taules dinàmiques corresponents per a la totalitat dels Pactes Territorials per l’Ocupació. Es tracta d’un instrument eficaç per a obtindre informació estadística actualitzada, per municipi i agrupacions per Pactes per l’Ocupació, de variables relacionades amb contractats i demandants. Aquestes taules dinàmiques, recollides per dades trimestrals, estan accessibles en la pàgina web de www.avalemterritori.es.

Leave a Reply