Universitat de València
Universitat d’Alacant
Universitat de Jaume I
El pròxim 17 d’octubre LABORA-GVA juntament amb les universitats de València, d’Alacant i Jaume I presenten quatre publicacions en el marc del conveni de col·laboració entre el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA) d’una banda, i la Universitat de València, la Universitat de Jaume I, i la Universitat d’Alacant per una altra.
Entre els llibres realitzats trobem el de l’impacte del COVID-19 en el territori valencià, un diagnòstic de la situació del mercat laboral de la Comunitat Valenciana, mitjançant algunes variables que permeten identificar l’escenari post-covid. El COVID-19 ha influenciat les condicions tant en la demanda com en l’oferta de l’ocupació des de la seua irrupció a principis del 2020. Un escenari definit per l’evolució de l’economia, els nivells formatius i educatius, l’estructura sectorial de l’ocupació, la precarització laboral determinada per la temporalitat i la jornada de treball, i finalment els trets territorials. Unes claus que han sigut identificades mitjançant els treballs realitzats en el context dels projectes d’Avalem Territori. El llibre ha comptat amb la participació dels Pactes Territorials per l’Ocupació.
En la segona publicació sobre el sector logístic, s’han estudiat a la província de València les àrees d’oportunitat logística de Sagunt, Almussafes i l’eix de l’A3 en els municipis de Riba-roja de Túria, Loriguilla i Cheste. A la província de Castelló s’ha analitzat la ceràmica i la citricultura com a sectors de referència per a l’activitat logística. A la província d’Alacant s’ha abordat el sector logístic al parc empresarial d’Elx, en l’àrea industrial de la Foia de Castalla, i en l’àrea del Vinalopó.
El tercer llibre, sobre de la innovació en el patrimoni cultural, tracta d’identificar l’ocupació generada en valor del patrimoni cultural valencià “oficial” recollit en la figura dels Béns d’Interés Cultural. La investigació s’ha dut a terme mitjançant la quantificació i la tipificació de les ocupacions produïdes, directes i indirectes, per municipis agrupats per Pacte-Acord per a l’Ocupació i per comarques.
En el quart llibre que tracta la Innovació en l’Economia Blava de la Comunitat Valenciana es recullen diferents iniciatives d’anàlisis-promoció de l’economia blava en un context global, en la Unió europea i a Espanya i en l’àmbit autonòmic. S’apunten els grans trets de la innovació en l’economia blava. Així mateix, s’analitza l’economia blava a la Comunitat Valenciana en les seues diferents dimensions: litoral valencià -el capital natural-, infraestructura de l’economia blava (ports públics-marines privades), dimensió econòmica-empresarial de l’economia blava de la Comunitat Valenciana amb una anàlisi territorial -analitzant els sectors consolidats i emergents-, la formació i la investigació en l’àmbit d’aquesta economia.