ActualitatUniversitat ValènciaUniversitatsUniversitats AlacantUniversitats Castelló

Les Universitats coordinen l’oferta formativa oficial en el marc d’Avalem Territori

By 04/04/2023No Comments

Per primera vegada des del projecte Avalem Territori, de LABORA, s’ha programat una acció formativa mitjançant un curs microcredencial que té com a missió central millorar la formació entorn del desenvolupament de les accions del programa Avalem Territori.

El curs respon a unes necessitats formatives reclamades pels integrants dels cossos tècnics del programa Avalem Territori de LABORA, format per una trentena de pactes, durant les últimes anualitats. Es pretén facilitar els continguts teòrics i pràctics relacionats amb les activitats professionals dels tècnics que exerceixen o poden exercir la seua activitat en el territori, en el context del programa Avalem Territori.

El curs està dirigit a tècnics i tècniques en gestió d’ocupació local, que formen part dels equips tècnics dels Pactes per l’Ocupació del programa Avalem Territori de Labora-GVA, de la Comunitat Valenciana. També està dirigit a persones interessades a formar-se i emprar-se en els equips tècnics dels Pactes per l’Ocupació; fins i tot estarà obert per a altres col·lectius, com l’estudiantil.

El curs està relacionat amb l’acompliment de les activitats professionals del cos tècnic, tant en matèria d’assessorament com desenvolupament dels treballs, amb la finalitat d’adquirir competències i destreses en matèria de desenvolupament local relacionat amb el mercat laboral local, gestió de mercats de treball, informació estadística i tractament de la informació, polítiques actives d’ocupació, la difusió de resultats i comunicació, temàtiques relacionades amb la gestió empresarial, amb criteris de sostenibilitat i responsabilitat social, i coneixement i caracterització del programa Avalem Territori.

Els continguts s’estructuren en les següents deu assignatures:
– Mercat laboral i desenvolupament local
– El programa Avalem Territori. Identificació, característiques.
– Criteris d’avaluació de projectes territorials
– Comunicació i difusió de les funcions dels Pactes per l’Ocupació
– Aspectes tècnics relacionats amb el mercat laboral i la seua gestió: dret laboral, modalitats de contractes i bonificacions, emprenedoria.
– Polítiques actives d’ocupació.
– Aplicació dels ODS a escala local, i relació amb l’ocupació.
– Mercat laboral i dona.
– Tractament i maneig d’informació estadística, aplicat al mercat laboral.
– Responsabilitat social en les empreses

El curs serà impartit per professorat de les tres universitats signants del conveni i per professionals externs. Es desenvoluparà de manera telemàtica a través de la plataforma Zoom Webinar i serà gratuït per a tots els inscrits. Les dates es publicaran pròximament en la pàgina web www.avalemterritori.es.

Leave a Reply