ActualitatLabora

LABORA ofereix 900 cursos gratuïts que aposten per les professions amb més futur laboral

By 20/12/2021No Comments

Els cursos es publicaran al web de labora labora.gva.es i podran beneficiar-se 13.000 persones desocupades

La majoria de les accions formatives oferides permeten que l’alumnat obtinga un certificat de professionalitat oficial

Construcció, fusta i soldadura, oficis amb més ofertes d’ocupació

 

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, posarà en marxa 900 cursos de formació gratuïts en la seua pàgina web http://www.labora.gva.es amb l’objectiu de millorar la inserció laboral de les persones desocupades i formar en les competències més demandades dins dels sectors productius de la Comunitat.

En total, la Conselleria d’Economia Sostenible, a través de Labora, destina enguany al pla de formació al voltant de 44 milions d’euros amb els quals s’oferiran al voltant de 900 cursos que podran beneficiar a 13.000 persones.

La formació es realitzarà tant als centres propis de LABORA, denominats Labora Formació, com en centres col·laboradors. La majoria de les accions formatives oferides permeten que l’alumnat obtinga un certificat de professionalitat oficial que acredita la seua capacitació per a l’acompliment de la seua professió. Aquest tipus de certificats és especialment valuós per a les persones desocupades que no compten amb estudis reglats.

Els cursos s’aniran publicant a Punt Labora de manera escalonada en l’apartat de formació (https://puntlabora.gva.es/puntlabora/?lang=es). D’aquesta manera, a mesura que es publiquen, les persones desocupades inscrites en Labora poden sol·licitar una plaça en aquella oferta formativa que més els interesse per a millorar el seu currículum. Per a això hauran d’accedir a Punt Labora a través de l’apartat de Formació. A més, també es pot accedir a través de l’APP GVA Punt Labora.

Per a seguir fàcilment aquests passos, Labora ha posat a la disposició del públic general el tutorial “Com m’inscric a un curs de Labora” (https://youtu.be/1-r6wU5lJ6Q). Així mateix, el personal orientador de Labora atén les persones que tinguen dubtes tant per a formalitzar la inscripció, com per a conéixer quins continguts s’adapten més al seu perfil professional. La sol·licitud per a rebre assessorament personalitzat es pot tramitar de manera senzilla a través de la web, seleccionant l’opció “Cursos de formació”. (puntlabora.gva.es/puntlabora/atenciontelefonica/CUFO)

 

Models de cursos

La formació oferida és molt diversa, de manera que es poden trobar cursos emmarcats en diferents famílies professionals: administració i gestió, comerç i màrqueting, electricitat i electrònica, energia i aigua, hostaleria i turisme, informàtica i comunicacions, transport i manteniment de vehicles, etc.

Entre els cursos destaquen els de soldadura, fusta i construcció, sectors professionals amb gran projecció en els últims anys. Exemple d’això és que, gran part de l’alumnat que es forma en els cursos de Labora de l’àmbit de la fusta, moble i suro troba ocupació abans de finalitzar el curs.

Carlos Genovés, professor de control numèric en el Centre Nacional de Referència de Paterna explica que “és un moment molt interessant per a formar-se en aquest aspecte perquè tenim més ofertes de treball que persones que ixen d’ací formades”.

Les persones desocupades poden també trobar cursos orientats a treballs d’atenció al públic, com Activitats administratives en l’atenció al client; també s’ofereixen cursos destinats a formació en Perruqueria, Servei de bar i cafeteria, Operacions de lampisteria o Seguretat informàtica; classes d’idiomes en els diferents nivells de perfeccionament, com anglés o francés; cursos dirigits a persones amb intenció d’emprendre, com Creació i gestió de microempreses; així mateix, es destina formació a altres sectors especialitzats, com el sanitari, amb Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials; així com altres cursos de perfeccionament, com Excel avançat i Disseny de productes gràfics; entre molts altres continguts formatius.

 

Una formació a mesura per a cada territori

Els cursos de formació de Labora estan adaptats a les necessitats de cada territori. Cada any, es realitza una detecció de necessitats formatives amb l’objectiu d’oferir cursos que siguen útils a les persones desocupades i s’adeqüen a la realitat del mercat laboral valencià. Així, Labora compleix el seu compromís d’atendre les noves necessitats formatives que es van detectant en cada zona, renovant la seua oferta d’una forma eficient.

Per això, un dels principals objectius de LABORA ha sigut la detecció de nous nínxols d’ocupació per a programar accions de formació adequades a la realitat del mercat laboral valencià. En aquest sentit, cal recordar que Avalem Territori ha permés realitzar, amb el suport de les universitats, una anàlisi científica de la realitat laboral de la Comunitat amb perspectiva territorial.

Per a això, durant un any, a través d’una metodologia de diagnòstic participatiu amb més de tres-cents indicadors, es van identificar variables clau com l’especialització productiva, les xarxes i dinàmiques funcionals, mancances formatives o nous nínxols d’ocupació.

D’aquesta manera, cada any, es realitza una detecció de necessitats formatives amb l’objectiu d’oferir cursos que siguen útils a les persones desocupades i s’adeqüen a la realitat del mercat laboral valencià.

Leave a Reply