ActualitatAcord territorial d'ocupació a la Comunitat Valenciana Terme Municipal d'ElxPactesPactes Alacant

Iniciativa “Impulsa Ocupació” per a formar i millorar l’orientació laboral a Elx

By 15/01/2024No Comments

L’Ajuntament d’Elx i el Centre Comercial L’Aljub han realitzat aquesta jornada amb l’objectiu de millorar la inserció laboral de les persones en situació de desocupació.

“Impulsa Ocupació” es va desenvolupar entre els dies 10 i 18 de novembre en el Centre Comercial L’Aljub, convertint-se en un punt de trobada per a qui aspira a trobar ocupació, formar-se o desenvolupar-se en el món laboral.

El regidor de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació, Samuel Ruiz, ha destacat que “treballem per a promoure el desenvolupament econòmic de la nostra ciutat, mitjançant el foment de l’ocupació, de la formació i l’impuls a la creació de noves empreses (…) Per això, ens complau col·laborar amb aquest important esdeveniment de cerca activa d’ocupació per a afavorir l’ocupabilitat a Elx”.

Daniel Párraga, gerent del Centre Comercial L’Aljub, va declarar que “Impulsa Ocupació no és només una fira a l’ús, és una activitat 360º que oferirà intermediació laboral”.

Les persones assistents van mantindre contacte amb centres educatius com la UNED o la UMH, empreses líders en el terme municipal i diverses institucions, entre elles, les que integren el Pacte Territorial en matèria d’ocupació i desenvolupament local participatiu i sostenible del terme municipal d’Elx (CCOO, UGT, CEV-Alacant i Ajuntament d’Elx).

A les sales de cinema del centre comercial es van realitzar diverses conferències motivacionals, coaching, jocs de rol i diversos tallers.

Es van donar a conéixer eines de cerca activa d’ocupació, motivació, alternatives laborals i ocupabilitat. A més, es van oferir testimoniatges empresarials i casos d’èxit per part de les empreses assistents.

Entre les activitats cal citar:

– Tallers “Et convide a apostar per la inclusió”, “Com fer un currículum d’impacte” i “Estratègies per a l’èxit laboral”.
– Xarrada “Enlaira la teua carrera professional: assessorament, formació i Networking per a trobar l’ocupació somiada”. Es va celebrar repetidament durant tots els dies de l’esdeveniment.
– Conferència “El Ball del Talent: el full de ruta més eficient per a multiplicar les oportunitats laborals”.
– Esdeveniment “Mentalitat Match Ball: una manera d’entendre la vida, ser valent i aconseguir els teus objectius”.

L’Ajuntament va disposar d’una taula informativa on, en horari de 10:30 a 14:30 els matins dels dissabtes i durant totes les vesprades d’eixos 8 dies, amb horari de 17:30 a 21:30, tècnics del departament de Promoció Econòmica han donat assessorament personalitzat sobre els servicis d’intermediació de l’Agència Municipal de Col·locació, la iniciativa ‘Elx Orienta’ i, en general, informació relativa als aspectes que aquesta regidoria reuneix.

La taula informativa disposada per l’Ajuntament va oferir diferents fullets relatius als servicis que, des d’aquesta regidoria, es presten; al mateix temps que es va brindar als usuaris uns impresos de sol·licitud. En aquests podien detallar les seues necessitats amb la finalitat de contactar posteriorment des de l’Agència Municipal de Col·locació i programar una cita presencial en les seues instal·lacions municipals.

Van ser ateses de manera individualitzada més d’un centenar de persones, recollint-se un total de 52 sol·licituds d’informació, 49 dirigides a l’Agència Municipal de Col·locació i 3 al departament municipal de Creació d’Empreses.

Durant aquests 8 dies el nostre principal objectiu va ser proporcionar a aquelles persones que van acudir tota la informació relativa als servicis prestats des de la Regidoria de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació.

Font:
https://www.elche.es/2023/11/llega-la-iniciativa-impulsa-empleo-para-formar-y-mejorar-la-orientacion-laboral-de-los-ilicitanos/

Leave a Reply