Rincón Impulsa atén les necessitats formatives de la joventut com una mesura per al relleu generacional i per al foment de l’ocupabilitat entre els més joves.

L’Acuerdo Territorial en materia de empleo y el desarrollo local del Rincón de Ademuz i el departament de joventut de la Mancomunitat de Municipis del Racó d’Ademuz van conjuminar el seu treball el mes de juny passat per a dur a terme el curs de títol oficial de Monitor/a activitats temps lliure educatiu infantil i juvenil a la comarca. La seua gran acceptació entre la joventut va comptar amb 20 inscripcions de joves amb edats compreses entre els 16 i 20 anys.

Això ha sigut possible gràcies a la incorporació de finançament per a formació en la convocatòria de l’EMPACE-2023, la qual està dirigida tant al personal tècnic com a la població en general, la qual cosa ha facilitat resoldre les necessitats formatives i una millora professional dels sectors sota demandes formatives concretes de la comarca.

És cert que, des de l’inici del Pacte, s’ha apostat per la formació com un element clau en el procés de desenvolupament local, la millora d’ocupabilitat, el foment d’ocupació, i l’adquisició de noves capacitats i competències. Mostra d’això són les desenes de formacions, jornades i tallers que hem realitzat en les últimes convocatòries.

Quan fem referència al fet que aquesta nova mesura ha facilitat els processos formatius a la comarca, es deu al gran esforç que implica la cerca de formació subvencionada en diferents organismes i entitats que s’adapten al territori, ja que en moltes ocasions els programes formatius no atenen les necessitats reals de la població i les ràtios de participació no s’ajusten a la realitat de l’Espanya buidada.
L’èxit de la formació oficial de monitor/a, és sinònim d’una aposta pel relleu generacional a la comarca, ja que s’atenen les propostes de la joventut en matèria de formació alhora que es complementa amb un sector en creixement que actualment no disposa de personal qualificat per a cobrir les seues necessitats.

Per a més informació sobre tota la formació que es desenvolupa a través de1’Acuerdo Territorial en materia de empleo y el desarrollo local del Rincón de Ademuz, reviseu les nostres novetats en:
https://rincondeademuz.es/formacion/
@mancomunidadrincondeademuz

Leave a Reply