ActualitatPacte territorial per l'ocupació de la Mancomunitat de l'Alt Espadán-MijaresPactesPactes Castelló

Es Reprenen els Cursos per a Obtindre el Carnet De Motoserrista Europeu, Ecc1i Ecc2

By 20/07/2020November 10th, 2020No Comments

La Mancomunitat Espadán-Millars reprén els cursos formatius ECC1 i ECC2 que van quedar suspesos a causa de l’estat d’alarma provocat per la COVID-19.
Els principals objectius són reduir els accidents i morts; reduir els costos econòmics i personals associats relacionats amb accidents; millorar i augmentar les capacitats i l’eficiència de l’operador en el lloc de treball; millorar la mobilitat de l’operador i l’ocupació entre els països europeus; i millorar i ampliar la prestació de les normes existents de formació i d’avaluació professional. Actualment EFESC (European Forestry and Environmental Skills Council) està present a Bèlgica, Espanya, Holanda, França, Àustria, Alemanya, Itàlia, Romania i Regne Unit.
LES AGÈNCIES NACIONALS
El certificat de motoserrista europeu (ECC –European Chainsaw Certificate) s’ha començat a implantar a Espanya des de 2014 i té per objectiu garantir la qualitat del treball del professional de bosc. A Espanya l’agència nacional que emet aquests certificats és el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.
CENTRES EXAMINADORS
Els centres examinadors són centres de formació acreditats i auditats per l’Agència Nacional EFESC que ofereixen i duen a terme examinacions. Aquests centres compten amb un sistema de qualitat implantat per a garantir la qualitat i l’objectivitat de les examinacions.
CENTRES DE FORMACIÓ
Centres acreditats per l’Agència Nacional EFESC que ofereixen i duen a terme formacions EFESC, després de ser auditats. Els centres de formació treballen amb formadors EFESC i compten amb un sistema de qualitat implantat per a garantir la qualitat. Els centres de formació poden organitzar exàmens en els seus centres amb la col·laboració dels centres examinadors.
EL PAPER DE LA MEM
La Mancomunitat Espadán-Millars, dins del Projecte EMPACE 2019/6/12, amb col·laboració de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i les corporacions locals, ha adquirit l’acreditació com a Centre de Formació per als nivells ECC 1 i ECC2 i poder realitzar exàmens.
http://www.espadan-mijares.es/content/se-reanudan-los-cursos-de-preparacion-para-obtener-el-carnet-de-motoserrista-europeo-ecc-1

Leave a Reply