ActualitatPacte territorial per l'ocupació de la Plana BaixaPactesPactes Castelló

El Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa inicia la implementació del sistema integral de qualitat turística en destins

By 11/05/2023No Comments

Dins de les accions en matèria de Turisme, el Consorci del Pacte posa en marxa el procés d’implementació de SICTED per a empreses i serveis, amb l’objectiu de millorar la qualitat del sector turístic dels municipis

Castelló Sud, la destinació turística impulsada pel Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa, s’ha adherit al Sistema Integral de Qualitat Turística (SICTED), creat per la Secretaria d’Estat de Turisme (SETUR), amb l’objectiu de millorar la qualitat del sector en els deu municipis consorciats.

Amb la integració en aquest sistema de qualitat turística, les localitats que formen part del Consorci accedeixen com a destí a aquest projecte nacional de millora de la qualitat dels espais turístics i de l’experiència i satisfacció del visitant. Així, allotjaments, restaurants, activitats d’oci, centres d’interpretació, oficines d’informació turística i comerços, entre altres serveis, rebran l’assessorament que brinda la Cambra de Comerç de Castelló i el Consorci per a aconseguir el distintiu de Compromís de Qualitat Turística.

Mitjançant les eines per a la gestió integral de la qualitat, els establiments que obtenen el distintiu SICTED poden accedir a beneficis i serveis, com ara un pla de millora personalitzat, formació i assessorament gratuït, i un segell de qualitat reconegut en tot l’estat, que aporta visibilitat i reputació. Amb tot això es pretén aconseguir un nivell de qualitat homogeni en els serveis oferits al turista dins d’un destí, sota l’òptica orientada a la millora contínua.

El Pacte ha desenvolupat una oferta turística complementària, basada en turisme sostenible i els recursos presents en la naturalesa, per a contribuir a la desestacionalització i la desconcentració del model turístic tradicional de sol i platja. En els últims anys s’ha creat una xarxa territorial per a l’observació d’aus i s’han recuperat i possats en valor vestigis de la Guerra Civil.

Entenent l’activitat turística com a eina vertebradora del territori, amb la implementació del SICTED, es pretén consolidar el destí Castelló Sud, millorar la qualitat dels serveis, fomentar les sinergies entre empreses del sector, i generar fluxos de visitants entre l’interior i la costa.

Leave a Reply