ActualitatPacte Territorial per a l’Ocupació Castelló NordPactesPactes Castelló

El Pacte Territorial per l’ocupació castelló nord es presenta als alumnes de 4t d’ESO de l’IES Maestrat de Sant Mateu

By 29/04/2024No Comments

A la xerrada a més van participar com a ponents tres empresaris del territori, per tal de transmetre els beneficis de viure i treballar als nostres pobles.

El Pacte Castelló Nord ha organitzat una xarrada en la sala d’actes del Centre Social de Sant Mateu (Castelló) on, per una banda, es va presentar l’equip de treball del Pacte, les seues tasques i els serveis que ofereix a la població local i, per altra banda, es van presentar tres casos pràctics d’emprenedors al territori.

L’acte va ser inaugurat per l’alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besaldulch, animant als alumnes a formar-se i a veure aquesta comarca d’interior com un lloc ple d’oportunitats laborals, on hi ha subvencions importants que ajuden a començar professionalment als nous emprenedors.

Des del Pacte Castelló Nord es va traslladar als alumnes la importància de la formació contínua, de conéixer el territori i els seus recursos, i es van destacar les noves oportunitats al moment d’emprendre el seu projecte de vida i treball als nostres pobles (millora d’accessos, internet, increment dels serveis públics, etc.). A més se’ls va informar dels serveis que ofereix el Pacte a la població local, com l’assessorament laboral, informació d’ajudes i subvencions, oferta de cursos formatius, etc.

Els alumnes van conéixer tres casos pràctics d’emprenedors al territori que van explicar el seu procés formatiu, tant acadèmic com laboral, les raons per les quals es van decidir a emprendre al seu municipi, i els beneficis que els reporta viure i treballar a la comarca. Aquestes intervencions van ser per part de Inma Beteta, gerent de TracksMaestrat, El Planet de Maella, Alternativa Viajera i Escapadas en Castellón, Pablo Pascual Vinuesa, gerent de Varona la Vella i Odette Calvo, gerent d’Art Rústic, empreses ubicades a Xert, Sant Mateu i el barri d’Anroig (Xert) respectivament.

Leave a Reply