ActualitatAcord Territorial per l'ocupació de la Mancomunitat de l'Alt Palancia i la seua àrea d'influènciaPactesPactes Castelló

El Pacte per l’Ocupació de l’Alt Palància divulga els recursos per a la cerca activa de treball en la fira comarcal d’FP de Segorbe

By 12/05/2023No Comments

L’IES Alt Palància de Segorbe va acollir el 31 de març la Fira Comarcal d’FP, un punt de trobada entre l’alumnat de Formació Professional i el teixit empresarial, que va servir d’intercanvi d’informació sobre l’oferta dels sectors productius i la formació dels futurs demandants d’ocupació. La iniciativa va estar organitzada pel Consell Territorial d’FP Valle del Palància i la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial de la Generalitat Valenciana. El Pacte per l’Ocupació de l’Alt Palància i Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació van participar amb estands informatius.

La finalitat de la iniciativa era donar a conéixer les titulacions i la seua ocupabilitat a l’alumnat d’FP i batxillerat de les comarques de l’Alt Palància, Camps de Morvedre i Alt Millars. Empreses i estudiants van conéixer més a fons el potencial de la formació professional, es van informar sobre com qualificar-se professionalment i van tindre oportunitat d’enfocar-se cap a una millor inserció laboral. Sempre en relació amb el territori, que és el que defineix les necessitats del mercat de treball i els objectius comuns per als sectors productius i l’educació.

El secretari autonòmic d’Ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu, va participar en la inauguració de la fira, al costat de l’alcaldessa de Segorbe, María del Carmen Climent, i el director de l’IES Alt Palància, Miguel Fuster. Nomdedéu va ressaltar la importància de la formació professional com a eina per a la inserció en el mercat de treball i va destacar les sinergies entre les administracions públiques i els centres educatius per a millorar les opcions formatives de l’alumnat d’FP.

La fira va estar estructurada en tres àrees. D’una banda, els centres educatius que pertanyen a l’àrea territorial del Consell Territorial d’FP Valle del Palància (IES Alt Palància, IES Jérica-Viver, IES Jorge Juan, IES Camp de Morvedre i IES Eduardo Merello) van oferir informació en un estand propi sobre les 16 famílies professionals d’FP que s’imparteixen en els seus respectius centres. La secció de Montanejos de l’IES Cueva Santa no ho va poder fer a causa de l’incendi que es va registrar en la zona. També hi hagueren estands o espais de la Direcció General d’FP, Labora, Confederació Empresarial Valenciana, sindicats, Pacte per l’Ocupació de l’Alt Palància i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

D’altra banda, el fòrum va programar la xarrada “Per què estudiar formació professional?”, en la qual es va explicar l’oferta formativa d’FP i també els programes en els quals participen els centres educatius per a completar la formació de l’alumnat.

El Pacte per l’Ocupació i el Desenvolupament Rural de l’Alt Palància, que forma part del Consell Territorial d’FP de la Vall del Palància, va participar en la fira amb la instal·lació d’un estand en el qual va oferir informació sobre els recursos disponibles que té l’alumnat, una vegada completats els seus estadis, per a la cerca activa d’ocupació.

És el cas del Portalemp, un recurs útil per a les persones desocupades, en convertir-se en una plataforma d’intermediació en el mercat laboral. El contacte permanent amb les empreses permet una comunicació fluida entre les parts i es configura com un punt de trobada entre les persones que busquen treballar i les empreses i les seues necessitats. La formació per a l’ocupació, la intermediació laboral i la prospecció empresarial són altres àmbits d’actuació del Pacte per l’Ocupació que contribueixen a la generació d’oportunitats per a persones desocupades.

Les empreses, per part seua, van tindre l’oportunitat de participar de manera activa en la fira mitjançant la difusió de la seua activitat i les demandes laborals actuals. D’aquesta manera, l’alumnat va tindre la informació per a poder dur a terme l’elecció de la carrera professional que més s’adapta a la seua formació i qualificació, així com els centres en els quals realitzar-la, i van conéixer de primera mà els perfils demandats per les empreses del territori.

Leave a Reply