ActualitatPacte Territorial per l'Ocupació de la Vall del VinalopóPactesPactes Alacant

El Pacte del Vinalopó avança en el desenvolupament d’accions formatives y divulgatives a les seues comarques

By 25/01/2023No Comments

Des del PACTE TERRITORIAL PER L’OCUPACIÓ DE LA VALL DEL VINALOPÓ continuem treballant per a aconseguir els nostres objectius centrats en l’impuls i millora de l’ocupació i l’ocupabilitat a través de la formació en el nostre territori.

L’equip EMPACE 2022 continua avançant en el desenvolupament del projecte experimental “Promoció i Activació del Vinalopó”.

Després de la creació de la nostra plataforma digital Connecta Vinalopó, en la qual hem centrat tota la informació i eines necessàries perquè els nostres ciutadans obtinguen un nivell òptim de formació i ocupabilitat.

Actualment, hem generat i consolidant una xarxa de contactes entre les administracions públiques, la ciutadania, associacions empresarials i institucions de formació per a l’ocupació tant públiques com privades.

Servisquen com a exemple els tallers divulgatius i formatius per a la creació de nous perfils dins d’aquesta xarxa de contactes laborals, formatius i orientadors; duts a terme amb els alumnes de tallers d’ocupació i T’Avalem. En aquests tallers ens hem focalitzat a donar respostes:

  1. a) Què és un Pacte territorial, i els objectius del nostre pacte Territorial per l’Ocupació de la Vall del Vinalopó.
  2. b) Plataforma digital Connecta Vinalopó, en la qual se centralitza tota la informació clau per a la formació, ocupació, emprenedoria, i jaciments d’ocupació.
  3. c) Funcionament i obertura de perfils d’usuaris per a aquests alumnes treballadors.

Davant les novetats en formació professional dual, hem volgut col·laborar amb els Instituts de les nostres comarques per a exposar els avantatges d’aquesta formació, entroncada directament amb les necessitats que es detecten en el mercat laboral, ja que és una política estratègica per al desenvolupament d’un país basant-se en la formació contínua i pràctica (aprendre fent). Hem desenvolupat una sèrie d’entrevistes gravades i publicades centrades en les següents preguntes i en les especialitats formatives que s’imparteixen en aquestes institucions:

Tens dubtes sobre què fer després d’acabar els teus estudis obligatoris?

Vols aconseguir una formació professional específica i pràctica?

Coneixes la formació professional?

S’han realitzat actes donant claus sobre les entrevistes de treball i les seues fases, informació sobre els cicles formatius de la GVA, competències transversals necessàries i consells per a la signatura d’un contracte de treball.

Tota aquesta informació la pots trobar en Conecta Vinalopó, et recordem que pots inscriure’t com a usuari o usuària, on tindràs accés a un ampli catàleg de formació, ofertes d’ocupació, ajudes i subvencions.

Pots seguir a Conecta Vinalopó en Linkedln, Facebook, Instagram i canal de Youtube per a estar a l’última de tots els esdeveniments i notícies relacionades amb el nostre territori.

Leave a Reply