ActualitatAcord territorial per a l'Ocupació i el desenvolupament local de la comarca de la SaforPactesPactes València

El Hackathon tecnològic organitzat per el Pacte Territorial de la comarca de la Safor, La Safor Emprén uneix a centres formatius i empreses

By 29/04/2024May 2nd, 2024No Comments

L’esdeveniment ” I Hackhaton Tecnològic La Safor Emprén”, que va tenir lloc el 7 de març de 2024, va ser un rotund èxit al unir 29 estudiants de noves tecnologies de la comarca amb empreses locals en un ambient d’innovació i creativitat. Les empreses col·laboradores foren: Nuevas Técnicas del Gas, S.L. (NTGAS), Omsuntech S.L., i Don Hierro, l’esdeveniment va deixar una empremta significativa a la comunitat educativa i empresarial de la comarca de la Safor.

Els estudiants dels cicles formatius superiors de la família professional d’Informàtica i comunicacions dels centres educatius IES Maria Enriquez i IES Jaume II El Just van treballar en reptes tecnològics proposats per les empreses col·laboradores. La unió de teoria i pràctica es va fer evident mentre els participants treballaven per trobar solucions innovadores als reptes plantejats.

Els grups d’estudiants van presentar solucions que destaquen per la seua habilitat a l’hora d’identificar problemes, alinear-se amb les necessitats empresarials i oferir solucions tècniques sòlides inclouent dins les propostes les visions dels diferents cicles formatius: desenvolupament d’aplicacions web, Ciberseguretat, desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, administració de sistemes informàtics i Big Data i Inteligència Artificial.

El jurat estava compost per 9 persones, entre personal tècnic i representants de les empreses col·laboradores, va utilitzar una rúbrica detallada per avaluar projectes en funció de criteris com originalitat, execució tècnica, claredat en l’exposició i col·laboració eficient. La qualitat de les presentacions va deixar clar que els estudiants no només van abordar els reptes, sinó que també van superar les expectatives.

L’esdeveniment al qual assistir José Manuel Prieto, Alcalde de Gandia, va culminar amb l’entrega de premis per part de Elena Moncho Regidora delegada d’Economia, Empresa i Ocupació, Comerç, Mercats i Consum, Oscar Morant, Director General d’inversions, coneixement i innovació i Ramon Soler, Vicepresident de FAES, on es va reconèixer l’esforç i la creativitat dels participants. El projecte premiat van ser el Grup 3 de NTGAS, i es van fer dues mencions especials al Grups 4 de Omsuntech i el 5 de Don Hierro.

La iniciativa no va acabar amb l’entrega de premis. Es va establir una web per compartir els projectes, fomentant la col·laboració contínua entre estudiants i empreses locals. Aquesta web dins del projecte Connecta Talent, es configura com un compromís a llarg termini per a reforçar els llaços entre l’educació, el talent i la indústria tecnològica.

Aquest projecte és fruit d’un Pacte entre la Mancomunitat de Municipis de la Safor, l’Ajuntament de Gandia, Confederación Empresarial Comunidad Valenciana – CEV, la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor – FAES, UGT-PV Intercomarcal Ribera-Safor-Vall d’Albaida-Costa-Canal de Navarrés, CCOO-PV La Ribera, La Safor i la Generalitat Valenciana a través de LABORA.

Leave a Reply