ActualitatPacte territorial per l'ocupació de la Mancomunitat de l'Alt Espadán-MijaresPactesPactes Castelló

Comença el nou curs en Gestió de Residus i Educació Ambiental

By 20/06/2022June 22nd, 2022No Comments

Des de la Mancomunitat *Espadán-Millars ja s’han iniciat, dins del programa *EXMEM VI, els cursos en Gestió de Residus i Educació Ambiental que continuaran formant a la població dels municipis que pertanyen al Pacte. Aquests venen a donar continuïtat al projecte anterior de formació en Compostatge i Educació Ambiental.

Aquesta nova línia, abordarà àmpliament el funcionament de la Gestió de Residus, posant l’accent en el sistema de recollida porta a porta i el projecte de compostatge municipal que pretén implantar-se en la Mancomunitat. El curs tindrà una duració de 25 hores en total i es desenvoluparà al llarg d’una setmana. La finalitat del curs és que els ciutadans resolguen els seus dubtes i siguen capaços de portar avant el projecte, a més de servir com a requisit per a poder formar part de les futures borses de treball dels ajuntaments una vegada es pose en marxa. D’una manera teoricopràctica, es busca formar al futur personal que treballarà i participarà en la gestió dels residus municipals i en els possibles projectes d’Educació Ambiental promoguts pels ajuntaments i la Mancomunitat.

A més, s’han représ les rutes senderistes familiars, que tant d’èxit van tindre l’any passat. Es realitzaran els matins de dissabtes i diumenges en tots els pobles que formen part del Pacte. Durant aquestes excursions s’expliquen els recursos naturals i culturals que formen part del patrimoni de cada poble. També s’aprofita per a reflexionar amb tots els assistents, sobre el valor de la sostenibilitat i la importància de mantindre i conservar el nostre entorn i el medi ambient.

Leave a Reply