ActualitatPacte Territorial per l'Ocupació de la Vall del VinalopóPactesPactes Alacant

Balanç positiu de l’execució del Projecte experimental “PROMOCIÓ I ACTIVACIÓ DEL VINALOPÓ”

By 04/04/2023No Comments

El Pacte Territorial per l’Ocupació de la Vall del Vinalopó fa balanç positiu de l’execució del Projecte experimental “PROMOCIÓ I ACTIVACIÓ DEL VINALOPÓ”

Totes i cadascuna de les persones que hem format part d’aquest equip de treball teníem clar el significat i la necessitat d’utilitzar la millor eina que posseïm com a grup amb objectius clars, que no és una altra que la COOPERACIÓ.
Aquesta eina ens ha guiat en cadascuna de les nostres accions, reunions, esdeveniments o recursos que hem pogut realitzar al llarg d’aquests mesos.
La cooperació, com a bidireccional que ha de ser, és la que ens ha permés aconseguir, entre altres, els següents OBJECTIUS:

Hem creat, dins de la nostra comunitat virtual “CONNECTA VINALOPO” i després difós en nostres RRSS gran varietat d’esdeveniments i recursos focalitzats en la formació, l’ocupació i l’ocupabilitat del nostre territori, entre els quals ens agradaria destacar:

– Els Tours virtuals duts a terme en estreta col·laboració amb empreses del nostre territori, que ens han permés conéixer-les una mica més de prop i difondre ofertes d’ocupació.

– Els Recursos informatius sobre com elaborar un currículum, on buscar treball (cercadors d’ocupació) o com enfrontar-se a una entrevista de treball, claus a tindre en compte a l’hora de signar un contracte laboral, etc. Hem parlat de Cicles Formatius, Formació Professional i FP Dual, Competències Transversals i Línies de finançament Europees, i de com apostar per l’autoocupació i crear una cooperativa de treball associat.

– El disseny i elaboració, per a ser compartit, d’un recurs adaptable d’itinerari formatiu.

En definitiva, mitjançant la promoció i dinamització de la nostra comunitat virtual “CONNECTA VINALOPO” hem aconseguit concentrar molta informació territorial sobre formació, ocupació, esdeveniments, jornades i accions cap a l’ocupabilitat dutes a terme en el nostre territori, informació important per a les persones que habiten les nostres comarques, donant-li així visibilitat als esforços continus de totes les Entitats que formen part del nostre Pacte.

Hem treballat en l’estudi de les necessitats formatives específiques del nostre territori mitjançant la localització de perfils professionals més demandats, en la millora de les qualificacions laborals, recopilant plans de formació locals.

Hem destacat la importància, no sols de les xarxes internes mitjançant la seua activació, sinó també de les xarxes externes afavorint espais de trobada i treball amb la Universitat d’Alacant, mitjançant la posada en valor de recursos turístics vinculats a jaciments d’ocupació; amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, mitjançant la promoció dels beneficis de pertànyer a un Pacte Territorial per l’ocupació, tractant així d’ampliar els municipis adherits; i amb el Consell Territorial d’FP El Vinalopó amb la participació en la I FIRA comarcal d’FP en l’Alt i Mitjà Vinalopó.

Hem aconseguit, i volem continuar treballant en això, establir una bona i fluida comunicació entre els agents dinamitzadors del nostre territori.

Finalment, cal recordar que és possible seguir a Conecta Vinalopó i totes les nostres accions a través de les nostres xarxes socials: Linkedln, Facebook, Instagram i canal de Youtube per a estar a l’última.

Leave a Reply