ActualitatAcord territorial per a l'ocupació i el desenvolupament local Alcoi - Ibi - OntinyentPactesPactes Alacant

Alta participació en la jornada presencial sobre bones pràctiques “atracció dels llocs de treball en les empreses del nostre territori”

By 04/04/2023No Comments

Alta participació i intervencions de qualitat actaio en la jornada presencial sobre bones pràctiques “atracció dels llocs de treball en les empreses del nostre territori”.

L’Acord Territorial per a l’ocupació i el desenvolupament local d’Alcoi-Ibi-Ontinyent (ACTAIO) juntament amb l’Ajuntament d’Alcoi, ha celebrat una Jornada de Bones Pràctiques, que va acollir l’espai Àgora d’Alcoi, el dimarts 7 de març des de les 16’00 h fins a les 19´00 h, amb l’objectiu de conéixer la Gestió de Bones Pràctiques d’empreses del territori de diversos sectors, el desenvolupament de l’activitat que realitzen i els perfils d’aquestes ocupacions.

A les 16´00 h va inaugurar la Jornada per l’Ajuntament d’Alcoi, el regidor d’Ocupació, Alberto Belda, donant inici a les diferents intervencions. L’organisme AITEX, Beatriz Domenech Responsable del Departament Institucional, va iniciar la ponència parlant de “L’Atracció dels Llocs de treball en el sector tèxtil”, on nous perfils es dirigeixen cap a la transformació d’una indústria sostenible i innovadora, amb noves infraestructures.

A continuació, a les 16.45, l’empresa INASE d’Ontinyent amb representació d’Amparo Vicent, responsable de Persones, ens va parlar sobre “Participació activa de les persones treballadores”, on perfils heterogenis amb diferents habilitats i aptituds poden créixer a escala interna, gràcies a un clima laboral i una comunicació fluida entre tots els departaments. La jornada va finalitzar amb una taula redona de dues empreses sobre “Bones Pràctiques d’empreses del territori de la comarca”. En primer lloc va intervindre Noelia Simó, Responsable de RH i Sistemes de Gestió de l’empresa GUEROLA, explicant les diverses accions i iniciatives que gestionen en un clima de transparència i col·laboració, a més de destacar la flexibilització horària, que afavoreixen la qualitat en l’ocupació i el treball decent i creixement. Vicent Abad, Tècnic expert en tecnologia BIM va prendre el relleu, destacant el Grup de Treball de canvi i ens va explicar també els projectes d’obra en les fases d’execució mitjançant digitalització en 3D. Seguidament, Noelia Vaño, directora de RH de l’empresa AQUACLEAN, ens va indicar algunes mesures en benefici dels treballadors en matèria de salut i benestar, fomentant la inclusió de les dones en els llocs de treball en espais sostenibles. Per a la clausura de la jornada, el President FEDAC (Federació d’Empresaris de l’Alcoià i Comtat) Ignacio Gómez, va valorar les empreses del territori i va subratllar l’exposat en la Jornada, la qual, és la continuació de passades edicions i està dins els Objectius de Desenvolupament Sostenible Agenda 2030 (ODS).

Aquesta activitat està dins del Projecte Experimental VII, subvencionat per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, formant part del programa AVALEM TERRITORI.

La Jornada va tindre una alta assistència i participació de públic interessat en la temàtica, empresaris, treballadors, orientadors i formadors educatius, alumnat i persones en cerca de treball. Donem les gràcies a totes les persones que van participar i van assistir a aquesta jornada aportant implicació i valor professional al territori.

Leave a Reply