Foment de la contractació
Les entitats locals poden sol·licitar les ajudes de Labora per a contractar persones desocupades per a la conservació de muntanyes
Aquesta ajuda forma part del pla Avalem Experiència.
LABORA destina 15 milions a aquesta subvenció de la qual es beneficiaran 1.400 persones.
València (22.01.21). La Conselleria d’Economia Sostenible, a través de Labora, ha obert el termini perquè les entitats locals puguen sol·licitar les ajudes EMERGE del pla Avalem Experiència per a contractar persones desocupades que facen tasques de conservació de les muntanyes.
Aquestes ajudes permetran la contractació de persones desocupades per les 269 corporacions locals de la Comunitat Valenciana relacionades en aquest llistat per a realitzar actuacions que mitiguen o reduïsquen un risc contemplat en un pla o procediment d’emergències i de manera especial la reducció dels riscos poblacionals derivats dels incendis forestals, mitjançant accions que afavorisquen la intervenció dels mitjans d’extinció.
El projecte Emerge de Labora ha sigut elaborat conjuntament per la Conselleria d’Economia i l’Agència Valenciana d’Emergències. Es tracta d’una acció transversal i de treball conjunt entre els diferents departaments de la Generalitat com amb els ajuntaments valencians, que suposarà una inversió de 15 milions per part de Labora.
En total amb aquestes ajudes Labora preveu que es puguen beneficiar al voltant de 1.400 persones desocupades.
Labora finançarà els costos laborals de les contractacions dels Ajuntaments. Els contractes que es formalitzen hauran de tindre una duració d’almenys sis mesos a jornada completa i no podran servir per a cobrir vacants dels llocs de treball de l’entitat.
Per a poder accedir a aquestes contractacions les persones desocupades hauran d’estar inscrites en Labora i tindre actualitzada la seua demanda. Els Ajuntaments oferiran llocs de treball de capatàs, o peons amb les següents ocupacions: peons forestals; podadors i/o motoserristes forestals, treballadors de la surera, treballadors forestals en general peons agrícoles en general i treballadors agrícoles
Les persones desocupades poden contactar amb el seu Espai Labora per a consultar a través d’aquest formulari https://puntlabora.gva.es/puntlabora/atenciontelefonica l’estat de la seua demanda. Cal recordar que l’actual crisi sanitària ha provocat que hàgem d’extremar les mesures de precaució. En aquest sentit, els Espai Labora atendran a través d’aquest formulari.
De conformitat amb l’Informe-proposta de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, l’àmbit geogràfic de la convocatòria s’ha determinat mitjançant la combinació dels següents factors: el risc de despoblament i el risc d’incendi forestal i prioritat operativa en l’extinció d’incendis.
L’estratègia de EMERGE respon a tres dels grans reptes que enfronta actualment la Comunitat Valenciana: la necessitat de mantindre adequadament el patrimoni natural per a evitar els incendis forestals; el creixent risc de despoblament; i la necessitat de generar llocs de treball per a garantir la inclusió social, especialment a l’interior.
Aquestes ajudes formen part del pla Avalem Experiència, un programa que busca donar resposta a la situació d’emergència social que suposa l’elevada taxa de desocupació en les persones de més de 30 anys, especialment els que porten més de 12 mesos en atur. Així, cal recordar que aquesta mateixa setmana s’ha publicat l’ajuda perquè les entitats locals puguen contractar més de 1.000 persones desocupades a partir de 30 anys.